8.04.2009 suomenmusiikki kirjoitti:

EMMA SALOKOSKI & ILMILIEKKI LEVYTTÄVÄT NILS FERLINIÄ JA JEAN SIBELIUSTA

Emma Salokoski & Ilmileikki ovat julkaisevat ”Svenska visor” -työnimellä kulkevan albumin 26.8.2009

Biisimateriaali koostuu ruotsinkielisistä kansanlauluista, sekä sävelletyistä lauluista jotka vahvasti kuuluvat ruotsinkieliseen lauluperinteeseen.

Sanoitukset ovat mm. Nils Ferlinin, Edith Södergran ja jakob Tegengren. Sävellyksistä vastaavat mm. Emma Salokoski, Lille Bror Söderlundh ja Jean Sibelius.

NILS FERLIN

Nils Ferlin (1898-1961) oli suosittu ruotsalainen runoilija. Hänen runojaan on sävelletty lauluiksi, ja niitä ovat levyttäneet mm. Hootenanny Singers (Abba-miehet Björn Ulvaeus ja Benny Anderssonin yhtye) ja Thorstein Bergman. Suomeksi Ferlinin runoja on laulanut levylle Pauli Virta. Runoja sävyttää paitsi huumori, myös kirpeä pessimismi. Ferlin on runoissaan aina vähäosaisen puolella ja pilkkaa poroporvarillisuutta.

BROR AXEL

Bror Axel (taiteilijanimi Lille Bror) Söderlundh (1912-1957) oli ruotsalainen säveltäjä ja viisulaulaja. Hän sävelsi musiikkia Nils Ferlinin, Ture Nermanin ja muiden runoihin. Hän kirjoitti myös jonkin verran näyttämö- ja elokuvamusiikkia.