8.04.2009 suomenmusiikki kirjoitti:

Manboy

manboy-kuva

MANBOY – DEUS PROTECTOR NOSTER

Alunperin Porista kotoisin oleva Manboy julkaisee neljännen pitkäsoittonsa DEUS PROTECTOR NOSTER -albumin 25.3. Sitä ennen ilmestyy digimyyntiin ja radioihin uusi single A Reason. Levy on tehty alusta loppuun Manboy’n omalla studiolla ja yhtye itse vastaa levyn tuotannosta. Kansitaiteesta vastaa Herra Ylppö

HISTORIA

Manboyn musiikki on melankolista, brittivaikutteista poprockia. Bändi tuli Suomen musiikkikartalle kovaa ja kohisten debyyttialbumillaan Stretch Your Religion vuonna 2001. Biisit soivat radiossa ja keikat olivat energisiä, levy oli toinen toistaan tarttuvampia kappaleita kuten A Bore ja Middle Ground.

Kolme vuotta myöhemmin julkaistu Blame The World oli tummempisävyisempi kuin debyytilevy. Siitä lohkaistun You Don’t Know What It Takes -singlehitin avulla yhtye nousi virallisen albumilistan top20-sijoille.

Majestic (2006) oli nimensä mukainen, isolta kuulostava albumi. Vuonna 2007 kesällä yhtye kiersi Eurooppaa Placebon lämmittelybändinä ja saman vuoden lokakuussa lämmitteli Musea Helsingin loppuunmyydyllä jäähallin keikalla.

KOKOONPANO

Karo Broman, laulu ja basso

Toni Sinisalo, rummut

Antti Majuri, kitara

DISCOGRAFIA

-DEUS PROTECTOR NOSTER, 2009

-Majestic, 2006

-Blame The World, 2004

-Stretch Your Religion, 2001