22.06.2009 suomenmusiikki kirjoitti:

Amberian Dawn arvostelu HS Nytissä

Perjantain HS Nytissä oli seuraavanlainen arvostelu:

Amberian_booklet.inddAmberian Dawn: The Clouds of Northland Thunder

Amberian Dawnin metallille voi löytyä tilausta maailmalla nyt, kun bändin ilmeisin vertailukohde Nightwish on korvannut Tarja Turusenhiukan perinteisemmän poplaulajan tyylisellä Anette Olzonilla. Teatraalisen puhkumisen ystävät saattavat hyvinkin kallistaa korvansaHeidi Parviaisen ja Amberian Dawnin puoleen.

Yhtyeen kakkoslevy on ponteva ja genretietoinen tapaus. Kitaran otelautaa lirputetaan asiaankuuluvalla nopeudella eikä mahtipontisuudessa säästellä. Toisaalta pakettiin kaipaisi enemmän yllätyksellisyyttä, mutta musiikista vastaava Tuomas Seppälä ottaa kyllä parhaan irti powermetallisista aineksista.

Esimerkiksi Kokko – Eagle of Fire yhdistää listakelpoisen melodisuuden ja hevipaatoksen mainiolla tavalla. Juuri melodisuudessa on Amberian Dawnin suurin vahvuus. Kappaleet eivät ole vain tehokkaan soitannan ylläpitämiä kulisseja, vaan niissä on oikeaa sisältöä.

Parviaisen korkealta tulevaan ja jylhästi tulkitsevaan lauluun kaipaisi hieman enemmän variaatiota, mutta kaikkiaan The Clouds of Northland Thunder on niin kappalemateriaalinsa kuin toteutuksensa puolesta varsin mallikelpoinen tekele.”

Heikki Romppainen