15.06.2009 suomenmusiikki kirjoitti:

Provinssirock

Kari ja Jonne

Kari ja Jonne

Kari ja Denna

Kari ja Denna

Viikonloppuna oli Provinssirock ja myös minä olin siellä shuttlena. Säät oli mitä parhaat ja paljon tuttuja. Muutama bändikin tuli nähtyä:

Perjantain aloitti Von Hertzen Brothers ja hyvin aloittivatkin. Oli hauska nähdä miten veljekset täyttävät ison lavan eli ne on ihan stadionbändi. Placeboa ehdin katsomaan vain parin biisin verran ja ne kuulosti ihan itseltään. X-stagella Volbeat oli loistava.

Joffen kanssa

Joffen kanssa

Täysi teltta, jengi messissä, hyvät valot ja loistava bändi – mitä muuta voi perjantailta toivoa! Bändi

Nick Triani kertoo mitä mieltä on metallista

Nick Triani kertoo mitä mieltä on metallista

on myynyt Suomessa kultaa, siis yli 15.000 levyä ja se on komea määrä. Saarilavan päätti Maj Karma ja jengi oli tietysti ihan pähkinöinä siitä. Ylppö vähätteli keikkaa seuraavana päivänä mutta niinhän ne artistit aina.

Sami Rikalalla vauhti päällä

Sami Rikalalla vauhti päällä

Lauantaina Don Johnsson Big Band aloitti Main stagella ja oli päivän ainoa ei-metalliheviesiintyjä siellä. Bändi toimii livenä loistavasti ja paikalle saapuneet ihmisettykkäsivät menosta. Murmanskilta näin vain pari biisiä ja tykkäsin kuulemastani. Keikan jälkeen juttelin bändin kanssa ja he olivat myös innoissaan keikasta ja tulevan kesän keikoista. Meitsi mietti alkuvuodesta jotta pitäiskö sainata Murmansk mutta Spine ehti ensin… Kotiteollisuus oli oma itsensä ja hyvä niin. Ihmettelen kun arvostelijat sanovat että bändi kuulostaa aina samalta. Kyllä näin on, ja pitääkin. Iisa ReginaEihän AC/DC mieti että pitää uusiutua. Le Corps Mince de Françoise kuulosti hyvältä. Trio on kehittynyt viime syksystä milloin näin ne viimeksi ja nyt ne kuulostaa lavalla isommalta ja muhkeemmalta. Oli myös hienoa että Rumba teltta oli täynnä jengiä tanssimassa Corpsien tahtiin. Illan päätti Manowar ja ne todella sai ison metelin aikaan. Bändille oli järjestetty lisää PA:ta ja sen kyllä kuuli ja tunsi rintalastassaan. Amberian Dawn kitaristi Kasper sanoi keikan jälkeen että se oli paras kolmesta keikasta mitä hän on nähnyt niitä. Manowar on sinnikkäästi pitänyt omasta tyylistään kiinni ja suomalaiset diggaa. Paitsi Nick Triani joka jo alkuillasta valitti että festareilla on liikaa metallia.Mikko Regina

Sunnuntain aloitti Egotrippi ja Egot on maan ja maailman paras bändi. Ja piste. Aurinko paistoi ja bändi soitti hienosti, kuten aina. Tämä päivä meni heiluessa kaikkialla muualla paitsi bändejä katsomassa ja näkemättä jäi Anna Puu, The Crash, Seaside Steve, Ting Tings ja Soul Captain Band. Päälavalla Editors kuulosti hyvältä. Niin hyvältä että minun pitää hankkia niiden levyjä. Päivän päätti Nick Cave and the Bad Seeds. Meitsi diggaa. Tämä taisi olla seitsemäs kerta kun näen Nick Caven keikalla ja vaikka bändi kuulosti romuluiselta ja Cave itse laulaa välillä mitä ja miten sattuu niin ne näytti närhen munat nuorille kilpailijoilleen.