10.03.2011 Kari Hynninen kirjoitti:

Samae Koskinen julkaisee kolmannen soololevynsä Kuuluuko, kuuntelen

Samae Koskinen - Kuuluuko, kuuntelen(CD/Vinyyli+CD/Download 16.3.)

Suomalaisten lauluntekijöiden kärkinimiin lukeutuva Samae Koskinen (s. 1978) julkaisee kolmannen soololevynsä 16.3.  Koskisen kynästä on irronnut uudelle Kuuluuko, kuuntelen -albumille entistä kauniimpia, raikkaampia ja iskevämpiä popmelodioita. Omaleimaisena säveltäjänä ja muusikkona tunnetun Koskisen uudella levyllä ote on yhä henkilökohtaisempi, sillä Koskinen on ensimmäistä kertaa paitsi säveltänyt myös sanoittanut ja tuottanut koko levyn itse.

Koskisen edelliset albumit Vol. 1 (2006) ja Elossa (2009)  ovat poikineet kriitikoilta ylistäviä arvioita ja radiokanavien soittolistoille muun muassa kappaleet Hän asuu näillä kulmilla ja HevonenElossa nosti Koskisen myös kisaamaan vuoden popalbumin Emmasta Anna Puun, Chisun, Antti Tuiskun ja Lauri Tähkän kanssa.

Biisintekijänä Koskinen ammentaa klassisista aineksista. Esikuvikseen hän mainitsee muun muassa Paul McCartneyn, Ray Daviesin, The Who -bändin Pete Townshendin ja Iron Maiden -yhtyeen. Kuuluuko, kuuntelen -levyn tekstit tarttuvat ikivanhaan aiheeseen, rakkauteen, koskettavalla ja tuoreella tavalla.

Koskinen laulaa paitsi romanttisesta rakkaudesta myös ihmisen, joskus epätoivoisista, pyrkimyksistä rakastaa itseään, nuoren miehen tarpeesta saavuttaa muiden hyväksyntä ja yksin kotiin jätetyn lapsen hämmennyksestä ja kaipuusta.

– En ole runollinen mies. Pyrin kirjoittamaan suoria tekstejä, joissa on vääntöä. Olen hiffannut, kuinka iso mahdollisuus lauluteksteissä on sanoa asioita, ja totta kai haluan käyttää sen hyväkseni. Säveltäminen on minulle luontevaa, mutta tekstittäminen vaati perehtymistä. Jarkko Martikainen kannusti minua kirjoittamaan itse ja kommentoi tekstejäni. Hänellä oli tärkeä rooli levyni synnyssä. Olen lopputulokseen pirun tyytyväinen, kertoo Koskinen.

Koskinen on tehnyt koko uransa ajan yhteistyötä Suomen kiinnostavimpien taiteilijoiden kanssa. Hän on koonnut ympärilleen tälläkin kertaa monipuolisen joukon muusikoita.  Kuuluuko, kuuntelen -levyllä soittavat muun muassa Olli Nurminen (Xysma), Okke Komulainen (Liekki, Nylon Beat), Tomi Leppänen (Aavikko, Circle),ja Juhani Kenttämaa (I Walk The Line). Levyn jousisovitukset on tehnyt Lasse Enersen (mm. Jenni Vartiainen). Äänittäjänä ja miksaajana on toiminut Risto Hemmi (mm. Rauli Badding Somerjoki, J. Karjalainen, Musta Paraati, Tuomari Nurmio). Levyn julkaisee levy-yhtiö KHY Suomen Musiikki.

Lisätietoja:

Kari Hynninen

+ 358 40 824 3915

kari.hynninen@suomenmusiikki.fi

korkearesoluutioiset promokuvat:

www.samaekoskinen.com/promo