13.04.2011 Kari Hynninen kirjoitti:

SIIRI NORDIN – PAREMMIN KUIN KUKAAN (julkaisu 11.5.2011)

Siiri Nordin - paremmin kuin kukaan kansiSuomen Musiikki

Siiri Nordin julkaisee kolmannen soololevynsä ”Paremmin kuin kukaan” tänä keväänä. Melankolisesta soundistaan tunnettu Nordin on tuonut uudelle levylleen tanssittavampaa ja kesäisempää tunnelmaa. Levyn on tuottanut Jussi Jaakonaho (mm. Jonna Tervomaa, Tuure Kilpeläinen) joka soittaa myös Siirin bändissä. Samalla bändiin on saatu liitettyä Husky Rescuesta tuttu Ville Riippa sekä mm. Cool Sheiksissä vaikuttaneen Keimo Hirvosen. Albumilta julkaistu ensimmäinen single ”Lusitaan” nousikin ensimmäisen viikkonsa jälkeen mm. Radio Novan soitetuimpien kappaleiden joukkoon.

Lapsinäyttelijänä uransa aloittanut Siiri Nordin (s.1980) vaihtoi teini-ikäisenä teatterin musiikkiin. Hänen tunnistettava, taianomainen äänensä tuli tutuksi monestakin kokoonpanosta Lepakon lavalla, mutta lopullisen läpimurtonsa Nordin teki Killer -yhtyeen solistina, säveltäjänä ja sanoittajana. 2000-luvun puolivälissä Nordin teki ensimmäisen soololevynsä, kulttimaineeseen nousseen, jatsahtavan Me Too:n. Vuonna 2008 ilmestynyt suomeksi laulettu Lyö Tahtia nosti Nordinin sävellystaidot ja humoristiset sanoitukset tutuiksi laajemmalle yleisölle. Se avasi Nordinille tietä myös teatteri- ja televisiosäveltäjänä ja hänen uuteen orkesteriin vakiintui sellaisia huippunimiä kuin Jussi Jaakonaho ja Mitja Tuurala.

Haastattelut + promo: Tara Kojonen 050 – 467 3269 tara.kojonen@welho.com

KHY Suomen Musiikki Oy
Kalliolanrinne 4, 6. krs
00510 Helsinki
info@suomenmusiikki.fi