4.05.2011 Kari Hynninen kirjoitti:

JUKKA POIKA JULKAISEE UUDEN SINGLEN ”SILKKII”

Jukka Poika - Silkkii singlen kansiJukka Poika ja Sound Explosion Band tarjoilevat maistiaisia tulevalta albumilta uuden ”Silkkii”-sinkun muodossa. Single julkaistaan digitaalisesti 23.5.2011. ”B-puolena” tarjolla on kappaleen instrumentaali. Kokopitkää levyä hiotaan valmiiksi kevään ja kesän mittaan ja sen  ilmestymisajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Julkaisijana on edellisten levyjen tapaan Suomen Musiikki.

Uusi sinkku on rytmiikaltaan perinteisiin nojaavaa mutta soundeiltaan modernia lovers-reggaeta, joka ei ole pehmeydestään huolimatta rosoa vailla; teksti ja musiikki soljuvat kesäisen sateen tavoin pehmeästi mutta taustalla soi myös etäisen ukkosen sävyjä. Single ja albumi ovat edellisen levyn tapaan tuottaja Bommitommin käsialaa. Soittajina levyllä on luottoryhmä, livekeikoiltakin tuttu Sound Explosion Band, joka on soittanut Jukan bändinä jo 90-luvun puolestavälistä ja tunnetaan mm. Soul Captain Bandin rytmiryhmänä.

Jukka Poika & Sound Explosion Band tekivät viime kesänä suomalaista rytmimusiikkihistoriaa ”Kylmästä lämpimään” – levyn ja sen lukuisten singlejen muodossa. Kymmeniä viikkoja jatkunut listamenestys ja erinomaiset live-esiintymiset yhdessä ennenkuulumattoman tuhdin radiosoiton kanssa mahdollistivat sen, että bändi pokkasi kultalevyn tekosistaan alkuvuonna 2011. Tällä hetkellä ryhmä on maamme halutuimpia rytmimusiikkikokoonpanoja ja esiintymiset ympäri Suomen ovat liki poikkeuksetta loppuunmyytyjä.

Kesän mittaan Jukka keikkailee bändin kanssa ahkeraan tahtiin. Luvassa on runsaasti festarivierailuja ja myös valikoituja klubiesiintymisiä. Helsingissä tehdään paljon toivottu, alaikäisille sallittu lisäkeikka Tavastialla kesäkuun alun keikan yhteydessä.

suomireggae@gmail.com (digitaalinen promomateriaali & lisätiedustelut)
kari.hynninen@suomenmusiikki.fi (haastattelut & levy-yhtiöasiat)
http://www.facebook.com/jahpoika

Kevään ja kesän esiintymisiä:

11.5. JUKKA POIKA & DJ, Ilona, Lappeenranta
20.5. JUKKA POIKA & DJ, Riihimäki
21.5. JUKKA POIKA & DJ, Harjavalta
4.6. JUKKA POIKA & SEB, Tavastia, HKI (sallittu keikka alkuillasta)
4.6. JUKKA POIKA & SEB, Tavastia, HKI
10.6. JUKKA POIKA & SEB, Kivenlahtirock, Espoo
11.6. JUKKA POIKA & SEB, Bergen, Norja
19.6. JUKKA POIKA & SEB, Provinssirock, Seinäjoki
25.6. JUKKA POIKA & SEB, Himoksen Juhannus
9.7. JUKKA POIKA & SEB, Ruisrock, Turku
10.7. JUKKA POIKA & DJ, Seinäjoki, Karma
13.7. JUKKA POIKA & SEB, Tammerfest, Tampere
14.7. JUKKA POIKA & SEB, Lahden Yöt, Lahti
15.7. JUKKA POIKA & SEB, TBC
22.7. JUKKA POIKA & SEB, Suomipop-festivaali, JKL
23.7. JUKKA POIKA & SEB, Sunset Beach Party, Karkkila
27.7. JUKKA POIKA & SEB, Down By The Laituri, Turku
28.7. JUKKA POIKA & SEB, Kotkan Meripäivät, Kotka
29.7. JUKKA POIKA & SEB, Kuopiorock, Kuopio
30.7. JUKKA POIKA & SEB, Qstock, Oulu
5.8. JUKKA POIKA & SEB, Pipefest, Jämsä
6.8. JUKKA POIKA & SEB, Sulatto, Raahe