3.04.2013 Kari Hynninen kirjoitti:

KATRI YLANDERILTA UUTTA MATERIAALIA!

naamiot-kansikuva-610Katri Ylander & Yksinäinen Yhtye (Katri Ylander ja Matti Salovaara) julkaisevat 19.4. singlen nimeltään Naamiot. Single, ja myöhemmin tänä vuonna julkaistava Uusi maa-albumi, sisältävät muusikkoparin yhdessä sanoittamia ja Salovaaran säveltämiä kappaleita. Levyn sisältö on itsenäisesti soitettu, laulettu ja tuotettu. Julkaisija on Suomen Musiikki.

Katri kertoo sinkkubiisistä seuraavaa:

Naamiot on ensimmäisiä sävellyksiä, joita levylle alkoi kesällä 2010 syntyä. Teksti kertoo siitä, kuinka helposti mieli saa ihmisen vakuuttuneeksi negatiivisella hokemallaan ja tyytymään huonoonkin elämänlaatuun vaikka parempaa olisi saatavilla. Naamiot kutsuu tarkastelemaan ihmisen suhtautumista itseensä ja mahdolliseen omaan naamioonsa. Kappale on teemaltaan keskeinen teos tulevalta albumilta, jossa aihetta käsitellään laajemmin.”

Katri jäi keväällä 2010 keikkatauolle miettimään seuraavaa siirtoa musiikin suhteen. Hän lähti reppureissaamaan Aasiaan muusikkoavomiehensä Salovaaran kanssa kolmeksi kuukaudeksi.  Suomeen palattuaan he alkoivat tehdä yhdessä musiikkia levylle, jonka nimeksi tulisi Uusi maa. Albumi kertoo astumisesta uudelle maaperälle elämässä, kun löytää siihen toisenlaisen yhteyden. Siinä käsitellään mm. muutosta ihmisen elämässä, väistämättömiä haasteita hyväksymisestä luopumiseen mutta myös syvemmän yhteyden ja ymmärtämisen löytymistä. Levy kehottaa ihmistä tarkastelemaan muutakin, kuin ulkoisia näkyviä asioita ja tapahtumia ja menemään pintaa syvemmälle.

Katri Ylander tuli tunnetuksi Idols- kilpailusta vuodelta 2005, jossa hän sijoittui toiseksi. Katrilta on julkaistu aikaisemmin kolme albumia; Katri Ylander (2006), Kaikki nämä sanat (2007) ja Valvojat (2009) sekä kokoelmalevy Maailman ihanimmat (2011)joista kaksi ensimmäistä myi kultaa. Levyiltä julkaistujen hittien joukossa radioissa soivat mm. Mansikkamäki, Välitunnilla, Valehdellaan, Kaikki nämä sanat, Maailman ihanin ja Nyt. 

Haastattelut + info:

Kari Hynninen / Suomen Musiikki 040-824 3915 khykari@gmail.com