13.08.2013 Kari Hynninen kirjoitti:

Pelle Miljoona United – Diaspora (KHY Suomen Musiikki Oy, 30.8.2013)

pelle-miljoona-diaspora-kansi

Pelle Miljoona United – Diaspora (KHY Suomen Musiikki Oy, 30.8.2013)

Hei sä. Mull on yks juttu. Kuuntele tää levy! Se kannattaa.

Astuessaan kauppaan ei vilkuile sivuilleen Rainbow-mies eikä myöskään Pelle Miljoona United – Pelle, Tumppi ja Mela painaa suoraan ytimeen. Tässä on ryhmä, joka soundaa musiikilta, ja mitä biisejä se ryhmä tekee! Nyt on nimittäin melodiat ja kertsit sitä luokkaa, että radiot ja tiskijukat raivaa tilaa soittolistoilleen ja jengi syöksyy pogoomaan.

Kun on asiaa, se kannattaa sanoa. 35 vuoden levytysuran jälkeen Pellellä on yhä asiaa ja se on taas kerran ajankohtaista. Pelle Miljoona Unitedin toinen pitkäsoitto laulaa punkrockia ihmisestä, elämästä, rakkaudesta ja yhteiskunnasta. Pelle on Pelle, Pelle on nyt ja tässä ja se on helvetin hyvä se. United puolustaa pientä ihmistä ja varoittaa lähtemästä hulluihin juttuihin tai hylkäämästä läheisiään.

”olet nuori ja kuolematon, hauras kuori, sydän rauhaton” (Nuori kuolematon)
”tää ei oo nastaa kun jengi flaidaa ja kytät pamputtaa” (Viha)
”älä jätä mua yksin sateeseen, syliin yön lohduttomaan” (Yksin sateeseen)

Pellelle tämä on ehkä 33. levy, riippuu vähän miten lasketaan. Kokoelmiakin on toistakymmentä. Unitedille tämä on toinen studiolevy: Avara maa ilmestyi 2011 sekä Elävänä Vastavirrassa -live aiemmin tänä vuonna. Bändi kuulostaa nälkäiseltä ja siltä, että se tietää mitä tekee. Melan kitarat on vireessä ja niin on itse soittajakin. Unitedin toinen laulusolisti on luonnollisesti Tumppi Varonen, Pellen aisapari jo kokoonpanoista 1980, Pelle Miljoona Oy ja Pelle Miljoona & Rockers. Tumppi laulaa koskettavasti ”mä seuraan rakkautta, sen ääntä, sen voimakuutta, saanko toista tilaisuutta, kysynpä sulta näin kahdestaan: haluisitsä mun kans kulkea?” ja se on siinä!

Tässä on loppukesän ja syksyn 2013 soundtrack.

Diaspora on täynnä ajattomia kertsejä, ja ajatonta on myös Janne Haaviston tuotanto: onko nyt 1983 vai 2013? Aivan sama, sillä aina voi laulaa että ”Minä, minä, minä on perseestä! Me, me, me tulee sydämestä!”

Ja kun Pelle laulaa, sen uskoo. Jokainen.

Tässä siis nippu uusia keikkaralleja, hittejä ja tulevia klassikoita. Aika kova juttu, ehkä vuoden kovin!

Pelle Miljoona: laulu, rummut
Tumppi Varonen: laulu, basso, rummut, perkussiot
Jukka Melametsä: kitarat
Tuottaja: Janne Haavisto


www.suomenmusiikki.fi
www.facebook.com/PelleMiljoonaUnited
www.pellemiljoona.net