13.03.2015 Kari Hynninen kirjoitti:

JUKKA POIKA JULKAISEE UUDEN LEVYN 24.4.2015

JP_elamantyyli2

Jukka Poikaa voidaan syystä kuvailla kokopäiväiseksi elämäntyyliartistiksi, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana tehdyn neljän-viidensadan keikan ohella hän on myös laajentanut osaamistaan tuottajana ja ääniteknikkona. Jukka päättää nyt parin vuoden albumihiljaisuutensa julkaisemalla Elämäntyyli-nimeä kantavan pitkäsoiton.

Levyn tie on ollut kivinen ja opetuksia täynnä. Yksi opetuksista on ollut se, että yksin työskentely on paitsi välillä yksinäistä, myös helposti hitaampaa ja uuvuttavampaa kuin useamman tekijän synerginen yhteistyö. Toisaalta tuotantovastuun omaksuminen antaa artistille enemmän vapautta toteuttaa omaa näkemystään, ja se voi viedä lopputuloksen lähemmäs hänen omaa mielenmaailmaansa. Elämäntyyli-levyllä päädyttiin toteuttamaan molempia ratkaisuja rinta rinnan ja sekaisin. Jukka veti viime syksyllä tekemänsä levyn masteroinnin jälkeen takaisin kehittelyasteelle päätettyään, että se ei vielä ollut tarpeeksi hyvä, ja pyysi samalla apua vanhalta yhteistyökumppaniltaan Bommitommilta.

Ideana tässä vaiheessa oli, että pari biisiä äänitetään uudelleen Tommin pajalla Suomenlinnassa ja osa saisi uuden miksauksen. Odotellessaan Jukka kuitenkin teki kärsimättömänä vielä pari uutta kappaletta ja päätyi myös miksaamaan puolet levyn raidoista.

Levyllä kuullaan sekä bändisoittoa, aiemmilta levyiltä tuttu Sound Explosion Band, että osittain ohjelmoituja rytmipohjia. Jukan tuotantotyyli on kulmikas ja rosoinen, jopa nenäkäs, mikä käy ilmi epäsovinnaisina ratkaisuina soundi- ja sovituspuolella. Bommitommi taas hallitsee harmonisen ja detaljikkaan täyteläisyyden. Kuulijalle tarjoillaan täten vaihtelevaa äänimaailmaa, aina ”Parempaa”-kappaleen rikkaasta ja isosta bändisoinnista ”Kenkäkauppiaan” riisuttuun ja tilavaan yksinäisyyteen. Viime vuoden radiohitti ”Brand new ihanuus” on myös saanut osakseen uuden miksauksen.

Jukka Poika – Elämtyyli
(KHY Suomen Musiikki Oy & Jukka Poika Musiikki Oy 24.04.2015)

1. Draivi
2. Parempaa
3. Isot laivat
4. Crzybailaaja
5. Brand new ihanuus
6. Kenkäkauppias
7. Pitsläppi
8. Äxy sexy
9. Hellyyden uhri
10. Takaisin mysteeriin
11. Rakkaus voittaa