13.03.2015 Kari Hynninen kirjoitti:

JUKKA POIKA JULKAISEE UUDEN LEVYN 24.4.2015

JP_elamantyyli2

Jukka Poikaa voidaan syystä kuvailla kokopäiväiseksi elämäntyyliartistiksi, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana tehdyn neljän-viidensadan keikan ohella hän on myös laajentanut osaamistaan tuottajana ja ääniteknikkona. Jukka päättää nyt parin vuoden albumihiljaisuutensa julkaisemalla Elämäntyyli-nimeä kantavan pitkäsoiton.

Levyn tie on ollut kivinen ja opetuksia täynnä. Yksi opetuksista on ollut se, että yksin työskentely on paitsi välillä yksinäistä, myös helposti hitaampaa ja uuvuttavampaa kuin useamman tekijän synerginen yhteistyö. Toisaalta tuotantovastuun omaksuminen antaa artistille enemmän vapautta toteuttaa omaa näkemystään, ja se voi viedä lopputuloksen lähemmäs hänen omaa mielenmaailmaansa. Elämäntyyli-levyllä päädyttiin toteuttamaan molempia ratkaisuja rinta rinnan ja sekaisin. Jukka veti viime syksyllä tekemänsä levyn masteroinnin jälkeen takaisin kehittelyasteelle päätettyään, että se ei vielä ollut tarpeeksi hyvä, ja pyysi samalla apua vanhalta yhteistyökumppaniltaan Bommitommilta.

Ideana tässä vaiheessa oli, että pari biisiä äänitetään uudelleen Tommin pajalla Suomenlinnassa ja osa saisi uuden miksauksen. Odotellessaan Jukka kuitenkin teki kärsimättömänä vielä pari uutta kappaletta ja päätyi myös miksaamaan puolet levyn raidoista.

Levyllä kuullaan sekä bändisoittoa, aiemmilta levyiltä tuttu Sound Explosion Band, että osittain ohjelmoituja rytmipohjia. Jukan tuotantotyyli on kulmikas ja rosoinen, jopa nenäkäs, mikä käy ilmi epäsovinnaisina ratkaisuina soundi- ja sovituspuolella. Bommitommi taas hallitsee harmonisen ja detaljikkaan täyteläisyyden. Kuulijalle tarjoillaan täten vaihtelevaa äänimaailmaa, aina ”Parempaa”-kappaleen rikkaasta ja isosta bändisoinnista ”Kenkäkauppiaan” riisuttuun ja tilavaan yksinäisyyteen. Viime vuoden radiohitti ”Brand new ihanuus” on myös saanut osakseen uuden miksauksen.

Jukka Poika – Elämtyyli
(KHY Suomen Musiikki Oy & Jukka Poika Musiikki Oy 24.04.2015)

1. Draivi
2. Parempaa
3. Isot laivat
4. Crzybailaaja
5. Brand new ihanuus
6. Kenkäkauppias
7. Pitsläppi
8. Äxy sexy
9. Hellyyden uhri
10. Takaisin mysteeriin
11. Rakkaus voittaa

5.05.2014 Kari Hynninen kirjoitti:

PEPE WILLBERG – PEPE & SAIMAA (julkaisu 9.5.2014)

pepen-kuva

Unelmien aika palaa

Käsillämme olevan albumin avauslaulu ehtii soida hädin tuskin toista minuuttia, kun säpsähdämme vääjäämättömän tosiasian edessä: Pepe Willbergiä ei voi laulajana verrata yhteenkään toiseen suomalaisartistiin. Riippumatta siitä, puhummeko aikalaisista vai myöhempien sukupolvien poppareista, Pepe on yksin omassa sarjassaan. Hän on tehnyt pitkän uran keskellä suomalais-ugrilaisuuden karuja realiteetteja, ja kuitenkin hän on aina 1960-luvun ensihiteistä asti ollut kansallisen sarjan pisteasteikon roimasti ylittävä tulkitsija. Pepe Willberg on kansainvälisessä ja musiikillisesti yleispätevässä mielessä suuri poplaulaja.

On helppo ymmärtää, miksi hiljattain edesmennyt säveltäjä ja musiikkikulttuurimme todellinen renessanssihahmo Henrik Otto Donner monesti nimesi Willbergin täydelliseksi ääneksi omille lauluilleen. Tekijän, sävellyksen ja tulkitsijan välinen erottamaton side – sellaisena kuin se ideaaliolosuhteissa toteutuu –  tiivistyi Oton kiteytykseen: ”Jos olisin laulaja, haluaisin laulaa kuin Pepe Willberg.” Olennaista on se, että tämä ei ole myyntimiehen vaan säveltäjän näkemys hyvästä laulajasta. Saavuttaakseen lopullisen olomuotonsa, laulu tarvitsee tulkikseen persoonan, ei egoa.

Kaikista vaikuttavinta Willbergin laulajasaagassa on se, että hänen tulkintojensa ainutkertaisuudesta ja syvyydestä ei tarvitse todistaa ainoastaan menneessä aikamuodossa. On äärimmäisen harvinaista, että puolivuosisataa sitten musiikin maailmaan ammattilaiseksi syöksyneen artistin ansiokkuutta ei tarvitse selittää ajattelu- ja arvostelukykyä autuaan ihanasti pehmentävällä nostalgian savuverholla. Kaikki se hyvä, mikä teki 1970-luvun Pepe & Paradise- levytyksistä kuolemattomia, elää Pepen laulussa joka hetki. Otto Donnerin tapaisen gurun arvostamat hyveet soivat yhä kirkkaina, mutta elämän ja kilometrien jalostamina ja syventäminä. Luontaisesta musikaalisuudesta kumpuava silkka taito sekoittuu edelleen vahvasti persoonalliseen laulusointiin, jonka vaivattomasti polveilevaan ja puhtaaseen pintaan on ilmestynyt särmiä ja ohuita säröjä. Osaltaan juuri noista upeaan ääneen viilletyistä lähes huomaamattomista haavoista versoaa se selittämätön haurauden ja voiman yhdistelmä, joka tekee tästä levystä merkkitapauksen.

Uskallan väittää, että näin muhkeasti sekä oivalluksen että sielukkuuden taajuuksilla soivaa klassista popeleganssia kuulee todella harvoin missään ja Suomessa ei oikeastaan koskaan. Niin oudolta ja lähes korskealta kuin tämä toteamus kuulostaa, on se pakko lausua ääneen: viimeksi vastaavaa taisi tulla vastaan Pepe Willbergin klassikkoalbumeilla, jotka tarunhohtoisella Love records-logolla polttomerkittiin pysyväksi osaksi historiaa neljä vuosikymmentä sitten. Taiteellisen täysosuman helposti sanottu mutta äärimmäisen vaikeasti toteutettava perusresepti ei ole muuttunut tässä ajassa miksikään. Oikeiden laulujen pitää löytää itselleen juuri oikeanlainen tulkki. Lopputulos tuntuu silloin vääjäämättömältä. ”Näin täydellisen levyn TÄYTYI syntyä.”

Pepen ja Saimaa-yhtyeen toteuttama poplaulujen sarja kuulostaa kohtalon työltä ja jonkin kosmisen järjestyksen osalta.  Nyt tuntuu oudolta ajatella, että säveltäjä Matti Mikkolan uhkeat luomukset olivat eläneet omaa elämäänsä jo kauan ennen tämän yhteistyön alkua. Laulut olivat kihisseet ja porisseet kärsimättöminä jo vuosia, lähes valmiiksi hiottuina. Niiden keskeinen musiikillinen logiikka oli alusta asti ollut kirkkaana Mikkolan mielessä Tehosekoitin-yhtyeen lopetettua vapaaksi lauluntekijäksi ja tuottajaksi antautuneelle parantumattomalle kokeilijalle. Saimaa-yhtyeen pop olisi eräänlainen unelman paluu, muistuma toisenlaisesta ajasta, jolloin popmusiikin horisontti oli mahdollisuuksien aava meri, ei rivistö hyötylaskelmien vesiämpäreitä. Rockin ja viihteen historiaa monissa töissään taidokkaasti hyödyntävä ja eri musiikkityylien välisiä pimeitäkin sukulaisuussuhteita uteliaasti tutkiva Mikkola halusi tehdä isojen kaarien musiikkia, jossa ei vilkuilla kelloa eikä pelätä laveitakaan siveltimen vetoja. Unelmapopista puuttui vain pari asiaa, mutta niiden myötä puuttui kaikki. Musiikki on, mutta missä tarinat? Kuka olisi riittävän vahva laulaja astumaan Mikkolan hahmotteleman laajakangasspektaakkelin solistiksi?

Tällä albumilla kuulemme oikeat vastaukset tämän kiehtovan tarinan etenemistä hidastaneisiin arvoituksiin. Timo Kiiskisen kynästä syntyi juuri oikealla tavalla hengittävä tekstimaailmaa, joka ymmärtää sekä arkisen pelkistämisen että elämän mystisen ulottuvuuden arvon. Jos kuuntelet tarkkaan näitä muotokuvia ja pienoispanoraamoja, huomaat kuinka pettävää Kiiskisen tekstien vähäeleisyys on. Oikein valittuihin harvoihin sanoihin kätkeytyy paljon laulettavaa, parhaassa tapauksessa koko elämä- kunhan laulaja on juuri se oikea. Nyt me kaikki tiedämme, kuka on täydellinen laulaja näille lauluille. Saimaa on saanut solistinsa ja Pepe Willberg on saanut oikeat laulut laulettavakseen. Juuri nyt, juuri meille.

Helsingissä 26.2.2014, kello 0.24

Pekka Laine

15.01.2014 Kari Hynninen kirjoitti:

JUKKA POIKA MYI PLATINAA!

Jukka Pojan Kokoelma-niminen kokoelmalevy on myynyt yli 20.000 kpl eli platinaraja on rikkoutunut.

jukka-poika-kokoelma-tiedote

Jukka Poika kommentoi:

”Kokoelmalevy tuntui alkujaan hiukan suureelliselta idealta, joten on sitäkin suurempi ilo todeta sille olleen kentällä pontevaa kysyntää. Levytetty tuotantoni on melko kiemurainen ja jopa hajanainen eri projekteineen, joten sitä on epäilemättä helpompi lähestyä tällaisen ”tiivisteen” muodossa. Kiitos uusille ja vanhoille fanittajille tuesta, seuraavalla julkaisulla kuullaan taas 100% uutta materiaalia.”

Kokoelma kokoaa Jukka Pojan koko uran samoihin kansiin. CD:llä on 20 biisiä. Mukana ovat hitit: Silkkii, Älä tyri nyt, Mielihyvää. Jukka Poika on äänittänyt Sound Explosion Bandin kanssa neljä vanhaa biisiä uudestaan, niistä on sinkkuna julkaistu Laineet. Jukka Poika on loppuvuodesta hyvin esillä Vain elämää-ohjelman takia. Kokoelma julkaistaan myös tuplavinyylinä. Siinä on 16 biisiä ja vinyylin mukana tulee 20 biisin cd.

Kappalelista:

1. Laineet
2. Mielihyvää
3. Silkkii
4. Älä tyri nyt
5. Taistelun arvoinen
6. Kylmästä lämpimään
7. Haluun kuulla sen äänen
8. Hypnoosiin
9. Siideripissis
10. Syyään eka
11. Pläski
12. Juokse sinä humma
13. Pelimies
14. Ikirouta
15. Kiitollisuutta feat. Raappana
16. Sotaisa rotu
17. Viestii
18. Rullaan
19. Tiettyä tunnelmaa
20. Potentiaali

Haastattelupyynnöt: Kari Hynninen / Suomen Musiikki khykari@gmail.com 040-8243915

15.01.2014 Kari Hynninen kirjoitti:

Diskokuningatar Eini julkaisee uuden ’Vähän kipeää’ albumin ystävänpäivänä 14.2.2014

Tekstimaailmaltaan koskettavaa levyä edeltää single ’Palanen onnea’

eini-2014

Suomalaisia 1970 –luvun lopusta saakka viihdyttänyt Eini teki comebackin vuonna 2011 julkaisemalla uuden ’Mä jään’ albumin neljäntoista vuoden tauon jälkeen. Nyt tämä levy saa jatkoa 14.2.2014 julkaistavalla ’Vähän kipeää’ –albumilla.  Einin soundia entisestään päivittänyt levy on järjestyksessään ahkerasti keikkailleen artistin kahdestoista sooloalbumi. Levyä edeltää Ressu Redfordin ja Juha Tapanisen Einille kirjoittama ’Palanen onnea’ –single, joka kertoo yhden illan suhteisiin väsyneestä ihmisestä.

Palanen onnea on tarina ihmisestä, joka etsii onnea sitä löytämättä. Hän on väsynyt tapaan elää, jossa vietetyn yön tapahtumat pitää häpeillen unohtaa. Hän ei suuria toivo, mutta palanenkin onnea että voisi vielä sunnuntaiaamunakin rakastaa.”

Kuuntele Palanen onnea  tästä: https://www.youtube.com/watch?v=txWVWSD0Dn0

Uudella levyllään Eini on halunnut laittaa persoonansa ja kertynee elämänkokemuksensa peliin olemalla vahvasti mukana kappaleiden sanoituksissa.  Avoimissa ja rohkeissa teksteissä maistuu eletty elämä sen kaikkine sävyineen. Mukana on Einiin aina liitetty iloisuus ja valoisuus. Lisäksi sanoituksissa kuuluu syvästi tunteva ja ajatteleva ihminen.

http://www.eini.fi

www.facebook.com/eini

Lisätietoja ja haastattelut:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
040 846 0116 / nora.norrlin@liekkipromotion.com

Levy-yhtiö:
KHY Suomen Musiikki Oy
Kari Hynninen
Puh 040 824 3915, khykari@gmail.com
www.suomenmusiikki.fi

Keikat:
Polarartistit Oy
/ Lars Pajumäki
Puh. 050 551 4204/ lars.pajumaki@polarartistit.fi
www.polarartistit.fi

Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com //  040 846 0116
Huivipolku 4 A, 00950 Helsinki

http://www.facebook.com/LiekkiPromotion

 

17.12.2013 Kari Hynninen kirjoitti:

Indican Akvaario julkaistaan 24.1.2014

indica-kansikuva-akvaario

7.10.2013 Kari Hynninen kirjoitti:

JUKKA POJAN KOKOELMA MYI KAHDESSA PÄIVÄSSÄ KULTAA!

jukka-poika-kokoelma-tiedotePerjantaina 4.10. julkaistu Jukka Poika Kokoelma-niminen koko uran kattava kokoelmalevy on myynyt perjantain ja lauantain aikana kultaa (yli 10.000 kpl) ja on vahvasti matkalla platinaan (20.000).

Jukka Poika kommentoi kultamyyntiä ja syksyä seuraavasti ”On todella iloista, että kokoelma lähti liikkeelle näin hyvin ja on saanut osakseen runsaasti myönteistä huomiota. Tämä syksy on muutenkin erityisen kiinnostava, sillä esiinnyn supersuositussa Vain Elämää-ohjelmassa. Kuvauksissa oli hauskaa ja luvassa on huippuvetoja hienoilta artisteilta. Uskon että tavoitan ohjelman myötä myös uusia kuulijoita. Tämän levyn avulla heidänkin on helppo tutustua tähänastisen tuotantoni suosituimpiin ja itselleni merkittävimpiin kappaleisiin.”

Kokoelma kokoaa Jukka Pojan koko uran samoihin kansiin. CD:llä on 20 biisiä. Mukana ovat hitit: Silkkii, Älä tyri nyt, Mielihyvää. Jukka Poika on äänittänyt Sound Explosion Bandin kanssa neljä vanhaa biisiä uudestaan, niistä on sinkkuna julkaistu Laineet. Jukka Poika on loppuvuodesta hyvin esillä Vain elämää-ohjelman takia. Kokoelma julkaistaan myös tuplavinyylinä. Siinä on 16 biisiä ja vinyylin mukana tulee 20 biisin cd.

Kappalelista:

1. Laineet
 2. Mielihyvää
 3. Silkkii 
4. Älä tyri nyt 
5. Taistelun arvoinen
 6. Kylmästä lämpimään
 7. Haluun kuulla sen äänen 
8. Hypnoosiin 
9. Siideripissis 
10. Syyään eka
11. Pläski 
12. Juokse sinä humma
 13. Pelimies 
14. Ikirouta
 15. Kiitollisuutta feat. Raappana
 16. Sotaisa rotu
 17. Viestii 
18. Rullaan 
19. Tiettyä tunnelmaa
 20. Potentiaali

Haastattelupyynnöt: Kari Hynninen / Suomen Musiikki khykari@gmail.com 040-8243915

13.08.2013 Kari Hynninen kirjoitti:

Pelle Miljoona United – Diaspora (KHY Suomen Musiikki Oy, 30.8.2013)

pelle-miljoona-diaspora-kansi

Pelle Miljoona United – Diaspora (KHY Suomen Musiikki Oy, 30.8.2013)

Hei sä. Mull on yks juttu. Kuuntele tää levy! Se kannattaa.

Astuessaan kauppaan ei vilkuile sivuilleen Rainbow-mies eikä myöskään Pelle Miljoona United – Pelle, Tumppi ja Mela painaa suoraan ytimeen. Tässä on ryhmä, joka soundaa musiikilta, ja mitä biisejä se ryhmä tekee! Nyt on nimittäin melodiat ja kertsit sitä luokkaa, että radiot ja tiskijukat raivaa tilaa soittolistoilleen ja jengi syöksyy pogoomaan.

Kun on asiaa, se kannattaa sanoa. 35 vuoden levytysuran jälkeen Pellellä on yhä asiaa ja se on taas kerran ajankohtaista. Pelle Miljoona Unitedin toinen pitkäsoitto laulaa punkrockia ihmisestä, elämästä, rakkaudesta ja yhteiskunnasta. Pelle on Pelle, Pelle on nyt ja tässä ja se on helvetin hyvä se. United puolustaa pientä ihmistä ja varoittaa lähtemästä hulluihin juttuihin tai hylkäämästä läheisiään.

”olet nuori ja kuolematon, hauras kuori, sydän rauhaton” (Nuori kuolematon)
”tää ei oo nastaa kun jengi flaidaa ja kytät pamputtaa” (Viha)
”älä jätä mua yksin sateeseen, syliin yön lohduttomaan” (Yksin sateeseen)

Pellelle tämä on ehkä 33. levy, riippuu vähän miten lasketaan. Kokoelmiakin on toistakymmentä. Unitedille tämä on toinen studiolevy: Avara maa ilmestyi 2011 sekä Elävänä Vastavirrassa -live aiemmin tänä vuonna. Bändi kuulostaa nälkäiseltä ja siltä, että se tietää mitä tekee. Melan kitarat on vireessä ja niin on itse soittajakin. Unitedin toinen laulusolisti on luonnollisesti Tumppi Varonen, Pellen aisapari jo kokoonpanoista 1980, Pelle Miljoona Oy ja Pelle Miljoona & Rockers. Tumppi laulaa koskettavasti ”mä seuraan rakkautta, sen ääntä, sen voimakuutta, saanko toista tilaisuutta, kysynpä sulta näin kahdestaan: haluisitsä mun kans kulkea?” ja se on siinä!

Tässä on loppukesän ja syksyn 2013 soundtrack.

Diaspora on täynnä ajattomia kertsejä, ja ajatonta on myös Janne Haaviston tuotanto: onko nyt 1983 vai 2013? Aivan sama, sillä aina voi laulaa että ”Minä, minä, minä on perseestä! Me, me, me tulee sydämestä!”

Ja kun Pelle laulaa, sen uskoo. Jokainen.

Tässä siis nippu uusia keikkaralleja, hittejä ja tulevia klassikoita. Aika kova juttu, ehkä vuoden kovin!

Pelle Miljoona: laulu, rummut
Tumppi Varonen: laulu, basso, rummut, perkussiot
Jukka Melametsä: kitarat
Tuottaja: Janne Haavisto


www.suomenmusiikki.fi
www.facebook.com/PelleMiljoonaUnited
www.pellemiljoona.net

16.05.2013 Kari Hynninen kirjoitti:

MATTI JURVA ORKESTERI – JURVA JYRÄÄ! solistina Jukka Poika (julkaisu 24.5.2013)

mj-kansi1930-luku oli Matti Jurvan (1898-1943) uran kulta-aikaa. Ensimmäiset levytyksensä Jurva tosin oli taltioinut jo 20-luvun lopulla. Jurva oli aikansa merkittävimpiä laulaja/lauluntekijöitä, kupletti- ja iskelmälaulajia, muusikoita, jazzdiggareita, käsikirjoittajia, kääntäjiä ja steppaajia. Hän oli koominen huulenheittäjä, joka vieraili elokuvanäyttelijänä  ja levytti Amerikassakin.

Kaiken ohella Matti Jurva ennätti julkaista yli 400 laulua. Hän on edelleen eniten levyttäneitä mieslaulajia maassamme.

Matti Jurva oli myös taitava pianisti, joka nuotinsi laulunsa. Aktiivisena esiintyjänä Jurva oli yleisönsä keskuudessa juhlittu sankari. Alkuvuosina hän myös sanoitti, mutta pian aisapariksi pestautui taitava tekstinikkari Tatu Pekkarinen. Hittejä ropisi lisää… Jurva-Pekkarinen oli sittemmin melkoinen tiennäyttäjä myös Kärki-Helismaalle ja sittemmin monille merkittäville laulaja/lauluntekijöillemme, kuten Junnu Vainiolle ja Juice Leskiselle.

Matti Jurva levytti sota-aikana myös omia propaganda-lauluja. Jurva kirjoitti niin ikään käännöstekstejä ulkolaisiin iskelmiin, kuten ”Sonny Boy” ja ”Alla venäläisen kuun”. Omissa levytyksissään Jurvaa säesti usein Dallapé ja Klaus Salmen johtama Ramblers-orkesteri. Yhteistyötä syntyi myös muun muassa Eugen Malmsténin ja Kauko Käyhkön kanssa.

JURVA JYRÄÄ 2000-LUVULLA!

Pale Saarisen ja Ape Anttilan tuottaman ”Matti Jurva”-tribuuttialbumin alkulyönnit kantautuvat kolmen vuosikymmenen taa.

”Satahäme Soi”-musiikkileirillä tokaisin soittokavereilleni, että olisi hienoa tulkita ja sovittaa näitä kuolemattomia Matti Jurva-lauluja tähän päivään. Näin kauan meni, mutta nyt produktio valmistui. Tuntuu hienolta, että pitkäaikainen haave toteutui.

Jukka Poikaan tutustuin lähemmin säveltämäni Matti Pellonpää ”Boheemi elää”-dokkarin elokuvamusiikin sessioissa, jossa hän oli artistivieraana. Otin Jukkaan yhteyttä ja kerroin Jurvasta. Tätä kautta hän tuli produktiomme solistiksi.” Pale kertoo.

Suomi-Reggaen ohella Jukka Poikaa on kiinnostanut myös vanha suomalainen iskelmämusiikki. Tästä muistetaan myös Janne Haaviston tuottama albumi Veikko Lavi-tuotantoa.

Jukka Poika kertoilee:

–   Ensimmäinen kosketukseni Jurvaan oli kun löysin Leppävaaran kirjaston vinyyliosastolta LP:llisen hänen levytyksiään. ”Alla venäläisen kuun” ja ”Havaiji-idylli” muodostuivat henkilökohtaisiksi klassikoiksi tunnelmansa vuoksi.

–  Vuosia myöhemmin Pale kertoi aikeistaan levyttää Jurva-biisejä ja kysyi minua mukaan hankkeeseen. Hauskaahan siitä tuli, ja vaikka omituisempien biisien fraseerausta piti käydä läpi muutamaankin otteeseen, lopputulos on mielestäni varsin toimiva yhdistelmä toissa- ja tätäpäivää, Jukka Poika sanoo.

Matti Jurvan laulujen uustulkinnat elävät hyvällä maulla tässä päivässä. Alkuperäistunnelmia kunnioitetaan, vaikka sovituksia on tehty muun muassa reggaen, skan ja rootsmusiikin sävyin. Mukavaa svengiä tarjoavat ”Tullaan tullaan”, ”Ihminen älä hermostu”, ”Hawaiji-idylli”, ”Soita, vielä se refer-jazz!”. Kaunista haikeutta ”Väliaikainen”. ”Savonmuan Hilima” ja ”Sulamith”, joka on duetto Irina Björklundin kanssa.

Moniakaan näistä ei Jurvan jälkeen ole kukaan muu levyttänyt. Paljon jäi vielä hienoa materiaalia, mutta niiden aika ehkä tulee sitten myöhemmin, sanovat tuottajat Pale Saarinen ja Ape Anttila.

Suomen Musiikin (2013) julkaiseman ”Matti Jurva”-tribuuttialbumin vierailijoita ovat muun muassa grand old man Erik Lindström, Irina Björklund, Indican Jonsu ja Verneri Pohjola.

Info: Kari Hynninen / Suomen Musiikki 040-824 3915 khykari@gmail.com

3.04.2013 Kari Hynninen kirjoitti:

KATRI YLANDERILTA UUTTA MATERIAALIA!

naamiot-kansikuva-610Katri Ylander & Yksinäinen Yhtye (Katri Ylander ja Matti Salovaara) julkaisevat 19.4. singlen nimeltään Naamiot. Single, ja myöhemmin tänä vuonna julkaistava Uusi maa-albumi, sisältävät muusikkoparin yhdessä sanoittamia ja Salovaaran säveltämiä kappaleita. Levyn sisältö on itsenäisesti soitettu, laulettu ja tuotettu. Julkaisija on Suomen Musiikki.

Katri kertoo sinkkubiisistä seuraavaa:

Naamiot on ensimmäisiä sävellyksiä, joita levylle alkoi kesällä 2010 syntyä. Teksti kertoo siitä, kuinka helposti mieli saa ihmisen vakuuttuneeksi negatiivisella hokemallaan ja tyytymään huonoonkin elämänlaatuun vaikka parempaa olisi saatavilla. Naamiot kutsuu tarkastelemaan ihmisen suhtautumista itseensä ja mahdolliseen omaan naamioonsa. Kappale on teemaltaan keskeinen teos tulevalta albumilta, jossa aihetta käsitellään laajemmin.”

Katri jäi keväällä 2010 keikkatauolle miettimään seuraavaa siirtoa musiikin suhteen. Hän lähti reppureissaamaan Aasiaan muusikkoavomiehensä Salovaaran kanssa kolmeksi kuukaudeksi.  Suomeen palattuaan he alkoivat tehdä yhdessä musiikkia levylle, jonka nimeksi tulisi Uusi maa. Albumi kertoo astumisesta uudelle maaperälle elämässä, kun löytää siihen toisenlaisen yhteyden. Siinä käsitellään mm. muutosta ihmisen elämässä, väistämättömiä haasteita hyväksymisestä luopumiseen mutta myös syvemmän yhteyden ja ymmärtämisen löytymistä. Levy kehottaa ihmistä tarkastelemaan muutakin, kuin ulkoisia näkyviä asioita ja tapahtumia ja menemään pintaa syvemmälle.

Katri Ylander tuli tunnetuksi Idols- kilpailusta vuodelta 2005, jossa hän sijoittui toiseksi. Katrilta on julkaistu aikaisemmin kolme albumia; Katri Ylander (2006), Kaikki nämä sanat (2007) ja Valvojat (2009) sekä kokoelmalevy Maailman ihanimmat (2011)joista kaksi ensimmäistä myi kultaa. Levyiltä julkaistujen hittien joukossa radioissa soivat mm. Mansikkamäki, Välitunnilla, Valehdellaan, Kaikki nämä sanat, Maailman ihanin ja Nyt. 

Haastattelut + info:

Kari Hynninen / Suomen Musiikki 040-824 3915 khykari@gmail.com

27.03.2013 Kari Hynninen kirjoitti:

LAMA: APURI-EP

Parinkymmenen vuoden tauon jälkeen Lama aktivoitui. Bändi teki keikkoja ja keikat ovat olleet ’pelottavan hyviä’. Nyt Lama on käynyt studiossa ja neljän biisin Apuri-ep 7″ vinyyli ilmestyy 5.3.2013.

Mukana on myös bändin kaikkien aikojen ensimmäinen biisi Pakkoloma. Kyseinen kappale on edesmenneen Kelloggsin käsialaa.

Mitä muuta? Ep:n julkaisua juhlitaan Helsingin Nosturilla pe 12.4. ja huhtikuussa Lama lähtee Brasiliaan neljälle keikalle. Arto Nyberg tekee parhaillaan dokumenttia yhtyeestä.