Artists / Photos

Dalindèo julkaisee “Follow the Dark Money” -albumin 27.11.

“Follow the Dark Money” on Emma-palkitun Dalindèon viides kokopitkä albumi. Kahdeksan sävellyksen kokonaisuus on yhtyeen johtajan Valtteri Laurell Pöyhösen taiteellinen reaktio maailman nykytilaan.

Albumi täydentää keväällä 2020 julkaistun “Dark Money”-EP:n, jolla Dalindèo herätteli keskustelua yheiskunnallisista epäkohdista. EP julkaistiin kohtalokkaasti juuri Covid-19 kriisin alkaessa maaliskuun puolivälissä. Albumin teemat eivät ole lainkaan menettäneet merkitystään, päinvastoin niiden kriittisyys on ainoastaan voimistunut. Tämän vuoden aikana tuloerot rikkaiden ja köyhien välillä ovat kasvaneet eksponentiaalisesti, myös kansainvälisten että kansallisten konfliktien uhka on erittäin akuutti.

 Siinä missä “Dark Money”-EP keskittyi tummiin ja uhkaaviin sävyihin, mm. kansainväliseen asekauppaan ja veronkiertoon (“Merchants of Misery”, “Treasure Islands”), albumikokonaisuudella on myös muutama toiveikkaampi sävellys.“Multifaith Prayer Room” on saanut inspiraationsa suurilta kansainvälisiltä lentokentiltä löytyvistä “henkisistä huoneista”, joissa minkä tahansa uskontokunnan jäsenet voivat rukoilla. “Parallel Realities” muistuttaa meitä siitä, että jokaisella on oma todellisuutensa ja että on syytä poistua omasta kuplastaan ennen kuin alkaa kritisoimaan muita. Albumin päättävän hauraan “Lessons in Kindness”- kappaleen nimi viittaa jokaiselle henkilökohtaisella ja globaalilla tasolla äärimmäisen tärkeään empatiakykyyn ja sen elin-ikäiseen oppimiseen.

…or something like this:

Dalindèo on vuonna 2004 perustettu kuusihenkinen yhtye, joka on tunnettu yhtenä suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä. Jazzkitaristi ja -säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen luotsaaman yhtyeen aiempia julkaisuja ovat Ricky-Tick Recordsilla julkaistut Open Scenes (2006-07) ja Soundtrack for the Sound Eye (2010) sekä Suomen Musiikin julkaisemat Kallio (2013) sekä Slavic Souls (2016). Pöyhönen tunnetaan myös mm. Ricky-Tick Big Bandin

johtajana ja tuoreesta yhteistyöstä 22 Pistepirkko -yhtyeen PK Keräsen kanssa.

Dalindèo: “Follow the Dark Money”

1. Follow the Dark Money (suite) 06:22
2. Multifaith Prayer Room 06:00
3. Merchants of Misery (feat. Jimi Tenor) 05:27 4. Parallel Realities 05:19
5. Haunted 06:29
6. Fake News 05:33
7. Treasure Islands 03:14
8. Lessons in Kindness 04:16

Dalindèo-kokoonpano

-Valtteri Laurell Pöyhönen: kitara, syntetisaattorit, sähköpiano, elektroniikka
-Jose Mäenpää: trumpetti
-Pope Puolitaival: tenorisaksofoni, huilut

-Rasmus Pailos: lyömäsoittimet, elektroniikka -Pekka Lehti: kontrabasso, sähköbasso -Jaska Lukkarinen: rummut

-Jimi Tenor: tenorisaksofoni kappaleessa “Merchants of Misery”

Sävelllykset ja sovitukset: Valtteri Laurell Pöyhönen Äänitys: Marko Kataja / Petrax Studios
Miksaus ja masterointi: Didier Selin
Kansien suunnittelu: Matti Nives

Tuotanto: Valtteri Laurell Pöyhönen & Didier Selin